Ingrediente:
6 cartofi roz medii
200 grame de kaiser
4 cepe verzi
1 ardei gras verde
1 ardei gras roșu
1 legătură de pătrunjel
ulei de floarea soarelui
sare
piper
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se transferă cu o paletă în alt vas, bine scurși de ulei și se lasă în așteptare.Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în uleiul în care s-au rumenit cartofii.Kaiserul se taie felii subțiri și înguste, după care se pune în tigaie, peste ceapă, ca să se înmoaie și el puțin. Ardeii grași se spală, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se călesc în tigaie, odată cu celelalte legume.Se aleg. se spală și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.Când legumele s-au înmuiat în tigaie, se adaugă și cartofii rumeniți, se condimentează cu sare și piper, se amestecă ușor, se presară frunzele tocate de pătrunjel, după care se poate servi deja, ca garnitură, sau chiar ca fel principal, cu murături asortate.Poftă bună!