Ingrediente
- 5 g piper negru
- 10 g sare
- 10 ml oțet balsamic
- 1 morcov
- 8 buc brânză topită felii
- 100 g unt
- 1 vârf rozmarin
- 3 caței usturoi
- 400 g ceafă porc
- 240 g orez bob lung
- 100 ml vin alb sec
- 1 buc ceapă
- 1 buc zucchini
- 1 buc ardei gras roșu
- 1 buc ardei kapia galben
Mod de preparare
Se pun în tigaie la foc mic untul cu rozmarinul și usturoiul, apoi se adaugă feliile de ceafa de porc, peste care s-au presărat sare și piper, apoi tigaia se acoperă cu un capac. Între timp se taie legumele. Carnea se stinge cu oțet, apoi cu vin alb. Când carnea e gata, se pune într-o tavă, se acoperă cu felii de brânză topită și se pune la cuptor. În sosul rămas după pregătirea cărnii se adaugă legumele care se călesc. Când acestea sunt gata, se adaugă orezul fiert. Se amestecă și se lasă la foc tare. Această garnitură se servește cu feliile de ceafă pregătite la cuptor. Poftă bună!