Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei. Chiftele ardelenești cu sos și tarhon

Rețeta zilei. Chiftele ardelenești cu sos și tarhon

Un scurt popas la Miercurea Sibiului, într-o iarnă ardeleana, ne-a adus o îmbunătățire serioasă a caietului de rețete și taine gospodărești. Tanti Maria și sora-sa, Floarea, mai bătrână și mai învățată ca ea, ne inițiară în lumea cea fantastică a mâncărurilor aromate cu tarhon - ciorbe și sosuri...

Acolo bucatele se fac gospodărește, că omu' se duce la muncă grea, cu sapa, cu coasa, cu toporul, și nu-i nime' să facă lucrul în locul lui, trebuie să aibă putere să mântuie el ce-i de mântuit. Și dacă la câmp ori la drum nu-i lipsesc din desagă pâinea, slănina și ceapa roșie, acasă nevasta îl așteapta cu bucate alese.

Uite așa, cam cum sunt chifteluțele astea cu tarhon și sos de smântână, a căror rețetă v-o dau mintenaș și dumneavoastră.

Chiftele ardelenești cu sos și tarhon - rețeta

Carnea, câtă o ai, trebuie să fie cam o treime de porc și două treimi de vită. Să zicem că aveți 200 gr carne de porc, 400 gr carne de vită.

Citește mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri