Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Chifteluțe cu susan și sos tzatziki cu avocado

Rețeta zilei: Chifteluțe cu susan și sos tzatziki cu avocado

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată

        100 g semințe de susan

  • Sare de mare
  • boia de ardei dulce
  • 10 g cimbru
  • 2 buc ouă
  • 1 ceapă
  • cartofi  noi
  • 1 morcov
  • 2 legături pătrunjel/mărar
  • 1 avocado
  • 250 ml iaurt grecesc
  • Ulei de măsline
  • 3 căței usturoi
  • castraveți

Mod de preparare

Dăm prin razatoarea mică morcovul și cartoful, le stoarcem de zeamă și le adaugăm peste carnea tocată. Usturoiul se zdrobește, ceapa, mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt și se pun peste compoziția cu carne. Condimentăm după gust și punem ouăle. Toata această compoziție se omogenizeaza bine și formăm biluțe mici pe care le tăvalim prin semințe de susan. Le prajim în baie de ulei după care le scoatem pe un șervet de hârtie, să absoarbă grăsimea

Sos tzatziki cu avocado Castravele se spală și se rade pe răzatoarea mare, se sărează si se lasă la scurs într-o sită. Zdrobim cățeii de usturoi, punem peste ei sare, și ulei de măsline Scoatem pulpa de avocado, o zdrobim, o adaugăm peste usturoi și amestecăm. Punem iaurtul, mărarul tocat, castravetele scurs, piper și sare, Poftă bună!

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri