Ingrediente
- 800 g cotlet de porc
- piper negru
- ulei de măsline
- zahăr brun
- muștar
- oțet alb
- 120 ml vin alb
- rozmarin proaspat
- foi de dafin
- 100 g bacon
- 2 mere golden
Mod de preparare
Se așează cotletul pe un tocător și cu ajutorul unui cuțit ascuțit se fac 8 crestături adânci la distanțe egale una de cealală.Se spală un măr, se taie în jumătate, se scot sâmburii și se taie în 8 felii. Se pun feliile de măr în crestăturile din cotlet, cu coaja în sus. Se condimentează carnea cu sare și piper, se învelește în felii de bacon și se leagă cu o ața. Se unge o tavă cu 3 linguri de ulei, se adaugă frunza de dafin și rozmarinul și se introduce la cuptor la 200 grade C timp de 10 minute. Apoi se adaugă vinul, se potrivește temperatura la 180 grade C și se mai lasă 30 minute. Mărul rămas se spală și se taie cuburi, apoi se adaugă la cotlet, lăsându-se înca 10 minute.