Ingrediente
- 1 linguriță suc de lămâie
- dupa gust nucsoară
- 500 g spanac
- 250 g creveți
- Piper negru
- Sare
- 300 ml supă de roșii
- 300 ml vin spumant demi-sec
- 4 linguri unt
Mod de preparare
Se taie ceapa și se prăjește în 2 linguri de unt până devine lucioasă. Se stinge cu vin spumant și se lasă la scăzut până la înjumătățirea cantitații de lichid. Se adaugă supa, se asezonează cu sare și piper și se lasă la scăzut până când amestecul devine cremos.Între timp se curăță creveții, se spală și se usucă. Spanacul scurs se lasă la scăzut în restul de unt. Se asezonează cu sare, piper și nucsoara și se pune în patru forme unse pentru cuptor.Deasupra, se pun rasfirați creveții asezonați cu sare, piper și suc de lămâie. Se toarnă sosul și se lasă 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 grade C. Se servesc, preferabil, cu pâine albă cu crustă crocanta. Pofta bună!