Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: File de somon în sos cremos de smântână

Rețeta zilei: File de somon în sos cremos de smântână

Ingrediente

1 lingură ulei
4 bucăți file de somon
3 căței de usturoi, pisați
250 g smântână
100 ml fiertură de pui
zeama de la 1 lămâie
1 linguriță amidon
1 lingură apă
1 lingură mărar tocat
sare
piper

Mod de preparare

Se condimentează bucățile de somon cu sare și piper, după gust, apoi se rumenesc într-o tigaie, în uleiul încins, în jur de 5 minute, pe fiecare parte. După ce este gata somonul se așează pe o farfurie. Se călește usturoiul într-o altă tigaie până se înmoaie. Se adaugă apoi smântâna, supa de pui și zeama de lămâie. Separat, se combină amidonul cu apa, apoi se încorporezează în sos. Se lasă pe foc să clocotească timp de 3-4 minute, până începe să se îngroașe. Se pune somonul în tigaie și se mai ține pe foc aproximativ 5-10 minute iar în final se pune mărarul. Se servește cu garnitură de cartofi natur.Poftă bună!

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri