Ingrediente
250 ml de lapte
70 grame de zahăr
1 ou
450 grame de făină
100 grame de unt moale
2 lingurițe de drojdie granule
coajă de lămâie
esență de vanilie
sare.
Mod de preparare:
Oul se bate cu furculița puțin, apoi se bate cu mixerul împreună cu zahărul, sarea, vanilia și coaja de lămâie și cu laptele. Peste lichide se adaugă jumătate din cantitatea de făină amestecată în prealabil cu drojdia și se omogenizează, apoi se adaugă untul tăiat în cubulețe și se amestecă. La final, se frământă aluatul cu restul de făină până nu se mai lipește de mâini, apoi se lasă la crescut. După aproximativ o oră, aluatul se întinde într-o foaie care se taie în formă circulară și se formează ca inelușii, se pun pe tavă și, după ce au mai crescut aproximativ 30 de minute, se bagă în cuptorul încălzit pentru aproximativ 15 de minute.
După ce se răcesc, se ung cu puțin unt topit și se presară cu zahăr.