Ingrediente: 3 rodii, 1 lime, 175 grame zahăr brun, 500 ml smântână dulce pentru frişcă.
Mod de preparare: Pentru îngheţata de rodie e nevoie să stoarceţi cele două rodii şi lămâia verde. Strecuraţi bine sucul de fructe obţinut. Cea de-a treia rodie trebuie păstrată. De la aceasta se vor folosi doar seminţele.
Adăugaţi zahărul pudră peste sucul de fructe strecurat şi mixaţi până când zahărul s-a topit în totalitate. După ce totul e mixat bine, adăugaţi şi smântâna şi continuaţi să mixaţi până obţineţi o frişcă uşor rozalie.
Puneţi îngheţata într-un vas închis etanş şi lăsaţi-o în congelator cel puţin patru ore.
Se scoate îngheţata din congelator, se verifică dacă este complet îngheţată şi, înainte de servire, se ornează cu seminţe de rodie.