Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Mucenici moldoveneşti

REŢETA ZILEI: Mucenici moldoveneşti

Ingrediente:

1 kg făină, 400 g zahăr, 4 ouă, 100 g margarină, 40 g drojdie, 400 ml lapte, 200 g miere, 200 g nucă măcinată, 50 ml ulei, esenţe (după gust)

Mod de preparare:

Se prepară aluatul din drojdie, două linguriţe de zahar, puţin lapte şi puţină faină, care se lasă la crescut. Se cerne făina într-un vas, se face o gaură în mijloc, în care se pune aluatul crescut, 3 ouă bătute cu un praf de sare, 200 grame de zahar, laptele, margarina şi aromele preferate. Se framântă aluatul cu mâinile înmuiate în ulei şi se lasă la dospit. Din aluat se rupe câte o bucată de mărimea unui măr din care se fac două suluri lungi şi subţiri care se împletesc în forma cifrei 8. Se lasă puţin să crească, se ung cu un ou bătut, se aşaza într-o tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, apoi se dau la cuptorul preîncălzit. Între timp, se fierbe un sirop dintr-un pahar de apă şi restul de zahăr. Pentru a rămâne moi, se trec rapid prin siropul călduţ, imediat ce au fost scoşi din cuptor, apoi se ung cu miere şi se presară cu nucă.

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI Prăjitură cu brânză şi căpşuni

 

REŢETA ZILEI Ghiveci călugăresc

 

REŢETA ZILEI: Frigărui de pui turceşti

 

REŢETA ZILEI: Burritos

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri