Ingrediente
- 4 păstrăvi
- 2-3 ardei
- 1 ardei iute
- 2 cepe
- 1 fir praz
- 200 g suc de roşii
- busuioc verde
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei
- Mod de preparare
- Se curăţă peştii, se spală şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant. Se condimentează cu sare, cimbru şi busuioc, atât pe interior, cât şi pe exterior. Ceapa, prazul şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie fâşii potrivite. Se călesc în ulei până se înmoaie, apoi se adaugă sarea, piperul, ardeiul iute tăiat mărunt şi sucul de roşii. Se lasă să scadă şi la sfârşit, se adaugă busuiocul verde. Se acoperă cu un capac, se înfăşoară într-un prosop de bucătărie şi se lasă să se înăbuşe. Într-o tigaie, se pune uleiul la încins şi apoi se prăjesc păstrăvii la foc potrivit. După ce s-au rumenit, se scot pe un platou şi se servesc cu sosul picant.Poftă bună!
-