Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Pui marengo

Reţeta zilei: Pui marengo

Ingrediente:

  •  8 bucăți de pui
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  2 linguri de unt
  •  2 linguri pastă de roșii
  •  2-3 roșii tăiate cubulețe
  •  200-250 g ciuperci
  •  170 ml vin alb sec
  •  50 g făină
  •  1 ceapă tocată
  •  2 căței de usturoi pisați
  •  sare, cimbru și piper după gust
  •  pătrunjel (opțional) pentru servit

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie care nu lipește. Între timp, se asezonează bucățile de pui, se dau prin făină și se pun la rumenit. Când s-au făcut pe toate părțile, se scoate puiul deoparte și se adaugă ceapa și usturoiul în tigaie. Se amestecă și lasă totul la făcut la foc mic, 5 minute. Se adaugă vinul alb peste roșiile, pasta de roșii, cimbrul și bucățile de pui. Se acoperă totul și se lasă să se facă la foc mic timp de 30 de minute.În final se pun şi ciupercile și mai lasă 15 minute. Puiul se poate servi cu un orez sau cartofi copți aromatizați. Poftă bună!

 

Subiecte în articol: Pui marengo
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri