Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Punci de ananas cu vanilie

Rețeta zilei: Punci de ananas cu vanilie

Ingrediente

120 g ananas rondele

50 g zahăr brun

400 ml suc de ananas

3 lingurite ceai negru

1 buc păstăi de vanilie

Mod de preparare

Se taie păstaia de vanilie pe jumătate și i se scoate miezul. Ceaiul se pune într-o strecurătoare și se introduce în 600 ml de apă clocotită, alături de păstaia și miezul de vanilie. Se lasă acoperit vasul aproximativ 3 minute, după care se scot ceaiul și vanilia. Ceaiul se amestecă cu sucul de ananas și se încălzește din nou. După gust, se adaugă zahăr. Se încălzesc și feliile de ananas în acest lichid, după care punciul de ceai se pregătește și se servește în pahare. Sfat: în loc de suc de ananas, se poate folosi lichidul din cutia cu felii conservate de ananas (aproximativ 200 ml). Dupa aceea, se mai adaugă doar putin zahăr, deoarece lichidul este deja îndulcit.

 

Subiecte în articol: Punci de ananas
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri