Pentru prepararea raţei pe varză, ai nevoie de următoarele ingrediente
1 rață mijlocie
1 ceașcă de ulei
1 pahar de vin alb
1 varză
2 roșii
sare
piper boabe
Cum prepari rața pe varză
Speli rața, o cureți de intestine și măruntaie, după care o ungi cu ulei. Sărezi, după gust. Într-o tavă de friptură, pui rața cu o cană de apă caldă, piper boabe și ulei. Speli și cureți varza, o toci mărunt și o călești în ulei încins. Adaugi puțină apă atunci când s-a înmuiat ușor și continui fierberea. În aproximativ o oră, adaugi câteva roșii decojite, tăiate felii subțiri, sare și, după gust, poți adăuga puțin piper sau cimbru. La sfârșit torni vinul alb.
Ungi friptura cu sosul din tavă, până când devine ușor rumenă. Treci varza călită în tava de friptură și le mai lași împreună în cuptor, aproximativ jumătate de oră. Poftă bună!