Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Sarmale de post

REŢETA ZILEI: Sarmale de post

Ingrediente:

o varză murată, 150 g ciuperci, 100 g quinoa, mărar uscat, cimbru uscat, 2 cepe, 150 g suc de roşii, un morcov, un ardei capia, 1/2 linguriţă boia dulce, o linguriţă usturoi granulat, sare, piper, 40 ml ulei de măsline

Mod de preparare:

Se lasă la hidratat boabele de quinoa timp de 30 de minute. Se încinge uleiul de măsline, se căleşte ceapa, morcovul, ardeiul, după ce au fost tocate mărunt. După 10 minute se adaugă ciupercile tocate şi se lasă pe foc până scade zeama de la ele. Se pun apoi boabele de quinoa, după ce au fost scurse şi clătite. Se pun condimentele după gust, sare, piper, usturoi granulat şi se mai lasă un minut sau două. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se fac împăturesc la fel ca sarmalele obişnuite. După ce se pun la cuptor 20 de minute, se pune sucul de roşii, apoi se lasă încă 10 minute.

 

Încearcă şi alte reţete de post:

REŢETA ZILEI: Noodles cu legume

REŢETA ZILEI: Vinete pane cu sos

REŢETA ZILEI Ghiveci călugăresc

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri