Ingrediente: o vânătă, 100 g făină, 2 ouă, 50 g parmezan, sare, piper, 4 căţei usturoi, 1/2 legătură de pătrunjel, 100 g iaurt grecesc, 20 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Vânăta se taie felii subţiri, se pune sare şi se lasă 15 minute într-o strecurătoare, apoi se prepară sosul. Se trece usturoiul prin presă, se freacă cu ulei de măsline, sare şi piper. Se adaugă iaurtul şi pătrunjelul tocat mărunt. Se omogenizează şi se pune la frigider. Se bat ouăle cu puţină sare şi cu parmezanul, se trece feliile prin acest amestec, iar apoi prin făină. Se prăjesc bine pe ambele părţi şi se scot pe nişte prosoape de hârtie. Se servesc cu sosul de la frigider.
Citeşte şi REŢETA ZILEI Clătite bănăţene
Gogoșari în oțet. Cea mai bună rețetă