Ingrediente:
2 fileuri somon, o cană de nucă măcinată, 5 căței de usturoi, 2 linguri pesmet, coajă rasă de la o lămâie, o lingură de ulei de măsline, mărar proaspăt, o lingură muștar Dijon, sare, piper
Mod de preparare:
Într-un robot de bucătărie, amestecă nuca, usturoiul, pesmetul, coaja de lămâie, uleiul şi mărarul proaspăt, până când se obţine o compoziţie ca un pesmet, uşor lipicios. Adaugă sare şi piper după gust. Într-o tavă de cuptor, aşază fileurile de peşte cu pielea în jos şi unge-le cu câte o linguriţă de muştar. Apoi împarte în mod egal amestecul de mai sus pe cele două fileuri şi presează uşor cu mâna, să arate ca o crustă. Acoperă fileurile cu o folie de plastic şi dă-le la frigider două ore. După ce trec cele două ore, încinge cuptorul la 180 de grade Celsius şi coace peştele în jur de 15-20 minute. Serveşte cu salată de spanac, ulei de măsline şi boia afumată. (gustarte.ro)
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Negresă cu sos de ciocolată și înghețată de vanilie
REŢETA ZILEI: Aperitiv cu brânză pufoasă şi somon
REŢETA ZILEI: Tocană de pește (rețetă din Croația)
REŢETA ZILEI: Smorrebrod cu somon afumat (sandwich danez)