Ingrediente:
115 g cremă de brânză, o lingură de cremă de hrean, o linguriţă de mărar proaspăt, tocat, o linguriţă de pătrunjel proaspăt, o linguriţă suc de lămâie, 4 rondele de castraveţi curăţaţi, un vârf de cuţit de sare, un vârf de cuţit de piper negru, 4 felii de pâine cu secară, 2 linguri de unt nesărat, 225 g somon afumat, 3 ridichi, 2 linguri de icre de somon, 4 boabe de capere, 4 fire de mărar, 4 felii de lămâie verde
Mod de preparare:
Se amestecă crema de brânză, crema de hrean, mărarul, pătrunjelul tocat şi zeama de lămâie într-un castron mic. Se adaugă castraveţii tăiaţi cubuleţe şi se condimentează cu sare şi piper după gust. Se întinde puţin unt pe feliile de pâine, apoi amestecul făcut înainte. Se pun feliile de somon afumat, de ridichi, icrele de somon, apoi boabele de capere şi mărarul, pentru ornat. Se serveşte fiecare felie cu o bucată de lămâie, sare şi piper.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Tocană de pește (rețetă din Croația)
REŢETA ZILEI: Bourekas cu spanac şi feta
REŢETA ZILEI: Chifteluțe de somon la cuptor