Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei. Spată de miel umplută

Rețeta zilei. Spată de miel umplută

Cautăm azi vechile retete romanesti in cărțile de bucate apărute cu un veac și mai bine în urmă.

Nu degeaba îi va fi zicând cărţii aceleia de acum un veac şi-o clipă aşa: Regina bucătăriei. Că şi reţetele din ea, chit că-s neaoşe, româneşti - ţărăneşti sau de la mahala - te fac să te simţi ca un rege, la masă. Iată bunăoară, mâncarea asta care, la anul 1888, tare se mai gătea.

Şi se mai mânca. Şi era cerută, să fie podoabă şi fală prânzurilor dichisite de târgoveţi (încă-şi aduceau aminte că în zorii aceluiaşi secol numele lor încă mai mirosea a... oaie)! Spată de miel umplută!

Ca să o pregăteşti - zice autorul (anonim, pe copertă, dar pe care istoricul gastronom din mine l-a dibuit a fi nimeni altul decât Constantin Bacalbaşa - "Ia o spată, scoate-i binişor osul, ia niţel din carne fără ca să strici pielea; toacă această carne cu niţică slănină, cu puţin usturoi, cu pătrunjel, sare, piper şi cuişoare pisate, cu..............

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri