Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei. Tartă de brânză cu legume şi ciuperci

Rețeta zilei. Tartă de brânză cu legume şi ciuperci

● Ingrediente: 500 g brânză de vaci, 100 g brânză telemea, 300 g cartofi, 2 ardei graşi, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 200 g roşii cherry, 4 ouă, o conservă de ciuperci, o salată verde, 100 ml ulei, sare, piper


● Preparare: Brânza telemea se taie cuburi şi se amestecă cu brânza de vaci. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se răcesc şi se taie în felii subţiri.


Cepele şi usturoiul se curăţă de coajă şi se toacă mărunt. Se încinge ulei într-o cratiţă, se călesc ceapa şi usturoiul, împreună cu ardeii graşi, tăiaţi cubuleţe, se scot cu o spumieră şi se pun peste brânză. Se adaugă salata verde tăiată fâşii, cartofii şi ciupercile scurse de apă.


Se condimentează după gust cu sare şi piper, se adaugă ouăle bătute, roşiile cherry, spălate şi tăiate în jumătăţi, şi se amestecă.


Se unge o formă de tartă cu ulei şi se toarnă compoziţia formată. Se nivelează cu o spatulă, se introduce tava în cuptor şi se coace la foc mediu 30-45 de minute sau până când tarta capătă o culoare aurie.
Se serveşte fierbinte sau rece, cu felii de pâine unse cu unt şi usturoi.

Subiecte în articol: Tartă de brânză
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri