Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Tiramisu cu lămâie și căpșuni

Rețeta zilei: Tiramisu cu lămâie și căpșuni

Ingrediente

 

120 ml apă

300 g zahăr

2 lămâi

45 ml apă

2 linguri zahăr

4 gălbenușuri

350 g mascarpone rece

100 g zahăr pudră

250 ml smântână pentru frișcă

1 esență de vanilie

1 kg căpșuni

35 pișcoturi

frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru siropul de lămâie, amesteci într-un bol apa, zahărul și coaja rasă de la cele 2 lămâi. Dai la fiert, la temperatură medie. Lași pe foc până când zahărul se topește. Se adaugă zeama de lămâie. Pentru cremă, combini zahărul și apa într-un vas. Separat, mixezi într-un bol gălbenușurile. Încorporezi treptat siropul de zahăr. Continui să mixezi încă 5 minute, se adaugă brânza mascarpone și zahărul pudră până obții o compoziție omogenă. Se bate frișca cu esența de vanilie și se amestecă cu crema mascarpone. Pișcoturile se înmoaie în siropul de lămâie, se așeză într-o tavă și se acoperă cu jumătate din cremă. Se continuă cu un strat de căpșuni feliate. Pui restul de pișcoturi și ultimul strat de cremă. Se decorează cu căpșuni și frunze de mentă. Poftă bună!

Subiecte în articol: reteta tiramisu cu capsuni tiramisu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri