Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Vinete gratinate la cuptor cu parmezan

Rețeta zilei: Vinete gratinate la cuptor cu parmezan

Ingrediente:

2 vinete mari
3 roşii bine coapte
3 căţei de usturoi
3 linguri ulei
150 g telemea de capră
50 g parmezan ras
3 ouă
busuioc proaspăt
sare
piper

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi se căleşte, apoi se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cubuleţe şi se lasă la fiert până sosul începe să se îngroaşe. Se condimentează cu busuioc tocat mărunt, sare şi piper. Separat, se spală vinetele bine, se taie felii nu foarte subţiri, se presară cu sare şi se lasă la scurs. După 20 de minute se frig într-o tigaie antiaderentă (sau pe grătar), întorcându-le de mai multe ori să nu se ardă. Când se înmoaie, se sărează şi se lasă, într-un castron, circa 10 minute. Se aşază vinetele, în straturi, într-o formă termorezistentă, apoi se pun sosul de roşii, brânză rasă, până se termină toate ingredientele. Se bat ouăle cu parmezanul ras şi se toarnă peste vinete. Tava se lasă în cuptor 40 de minute.

 

 

Subiecte în articol: reteta Vinete gratinate
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri