Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta de mici nu mai are legătură cu cea de pe vremuri. Care este motivul

Rețeta de mici nu mai are legătură cu cea de pe vremuri. Care este motivul

de Redacția Jurnalul    |   

Rețeta actuală de mici nu mai are legătură cu cea de pe vremuri. Din aceasta lipsește un ingredient care i-ar face prea scumpi.

Originea acestora este în Serbia, cu influență  otomană. Se prepară astfel și în Turcia și Grecia. 

Medicul Alin Popescu explică faptul că micii ar trebui să conțină trei feluri de carne.

„Micii au suferit o transformare incredibilă. Mititeii, de când au fost inventați, trebuie să aibă trei feluri de carne, dar a treia... aproape a dispărut. Aș da o lege să aibă, din nou, trei tipuri de carne. Mă duc la magazin și zic: „vreau orice mititei aveți, dar să aibă măcar 10% oaie”. Și îmi spun: „nu avem, îmi pare rău”.

Foarte puțini mici mai sunt în România care să aibă porc, vită și oaie. Eu am prieteni care lucrează în această industrie și vă spun că problema este de preț. Prezența cărnii de oaie în mititel dinamitează prețul. Dar aceasta este compoziția mititelului, conform istoriei: porc, vită și oaie. Înainte, se pare că mititeii erau o mâncare de criză, adică aveai niște resturi și făceai niște mititei din ele. Într-adevăr, procentul de carne de oaie era mereu cel mai mic. Niciodată nu era dominantă în mic”, spune medicul Alin Ponescu la DC News.

 

 

Subiecte în articol: reteta mici
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri