Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Sfaturi pentru părinți. Ce trebuie să știi despre rinita alergică la copii

Sfaturi pentru părinți. Ce trebuie să știi despre rinita alergică la copii

de Redacția Jurnalul    |   

Rinita alergică se manifestă la ochi, nas și gât din cauza alergenilor din aer care duc la eliberarea de histamină în corp. Histamina provoacă mâncărime, umflături și acumularea de lichid în interiorul căilor nazale, a sinusurilor și a pleoapelor.

Rinita alergică poate să apară în anumite perioade sau tot timpul. Dacă aceasta se manifestă la copii, există probabilitate mare să existe antecedente de familie. 

Cauzele rinitei alergice la copii

Cele mai frecvente cauze ale rinitei alergice la copii sunt polenul, iarba, acarienii, mucegaiul, excremente de gândaci, părul de animale, tutunul.

Copiii cu astm bronșic prezinta un risc mai mare de rinite. Controlul astmului poate ajuta la controlul rinitei alergice la unii copii. Întrucât rinita îngreunează respirația pe nas, copilul respiră pe gură. Rspirația pe gura nu încălzește, filtrează sau umidifică aerul înainte de a intra în plămâni. Acest lucru poate agrava simptomele astmului.

Simptomele rinitei alergice la copii

Acestea pot include strănut, nas înfundat, rinoree, mâncărime la nas, gât, ochi și urechi, sângerări nazale.

Infecții recurente ale urechii 
Sforăit
Respirație pe gura
Performanță slabă la școală din cauza respirației proaste care afectează concentrarea.

Simptomele rinitei alergice pot arăta ca alte afecțiuni sau probleme medicale. 

Tratamentul rinitei alergice la copii

Diagnosticul este pus de doctorul pediatru pe baza unui istoric medical și a unui examen fizic. În timpul examenului, medicul poate dori să vadă dacă cel mic are cearcăne sub ochi și țesut umflat în interiorul nasului.

Dacă depistează aceste lucruri, te poate trimite cu cel mic către un alergolog. 

Tratamentul rinitei alergice la copii

Antihistaminice
Spray-uri pentru nas
Decongestionant
Medical pentru simptomele astmului
Injectii pentru alergii
Evitarea zonelor în care există praf mult, acarieni, mucegai,  renunțarea la animalele de companie dacă acestea sunt cauza simptomelor, potrivit deparinti.ro.
 

Subiecte în articol: parinti rinita alergica copii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri