Jurnalul.ro Ştiri Externe Risc ridicat de atac terorist la bazele militare americane din Europa, inclusiv din România!

Risc ridicat de atac terorist la bazele militare americane din Europa, inclusiv din România!

de Redacția Jurnalul    |   

Mai multe baze militare americane din Europa au fost puse în stare de alertă sporită în weekend, pe fondul temerilor că un atac terorist ar putea viza personalul sau facilităţile militare, informează CNN.

Bazele, inclusiv garnizoana armatei americane din Stuttgart, Germania, unde are sediul Comandamentului European al SUA, au ridicat duminică nivelul de alertă la Condiția de protecție a forței „Charlie”, au spus oficialii.

Acest statut „se aplică atunci când are loc un incident sau se primesc informații care indică o anumită formă de acțiune teroristă sau este probabilă vizarea personalului sau a instalațiilor”, potrivit Armatei SUA.

Potrivit Stars and Stripes, şi-au ridicat nivelul de alertă şi bazele militare Rheinland-Pfalz şi Ramstein, dar şi baze din România şi Bulgaria.

Unul dintre oficialii americani, care este staționat la o bază din Europa, a declarat pentru CNN că nu a văzut acest nivel de amenințare „de cel puțin 10 ani” și a spus că de obicei înseamnă că armata a primit o „amenințare activă și de încredere”.

Întrebat despre schimbare, un purtător de cuvânt al Comandamentului European al SUA, Cdr. Dan Day, a refuzat să comenteze nivelurile specifice de protecție a forței. Dar el a declarat pentru CNN că USEUCOM „evaluează în mod constant o varietate de factori care joacă un rol în siguranța comunității militare americane din străinătate. Ca parte a acestui efort, de multe ori luăm măsuri suplimentare pentru a asigura siguranța membrilor serviciului nostru. Din motive de securitate operațională nu vom intra în măsuri specifice, dar rămânem vigilenți.”

Day a adăugat că „USEUCOM monitorizează în mod constant mediul de securitate pentru a se asigura că personalul său este informat și cel mai bine poziționat pentru a asigura siguranța persoanei individuale, a familiei și a celor dragi.

Ca întotdeauna, USEUCOM sfătuiește personalul din teatrul european să rămână vigilent și să rămână alert în orice moment.” Nu este clar ce informații au declanșat securitatea sporită, dar autoritățile europene au avertizat despre o potențială amenințare teroristă pe continent, în special înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris din iulie și în timpul actualelor campionate europene de fotbal din Germania.

Din martie, Franţa şi-a ridicat sistemul naţional de alertă de securitate la cel mai înalt nivel, potrivit ambasadei SUA în Franţa.

„Autorităţile franceze monitorizează activ ameninţările teroriste din partea grupurilor organizate şi a persoanelor radicalizate”, a precizat ambasada.  ”Atacurile pot avea loc cu puţin sau niciun avertisment, vizând locuri turistice, evenimente sportive şi culturale majore şi alte zone publice care atrag un număr mare de civili.”

Guvernul german a adus 580 de ofițeri internaționali de poliție pentru a ajuta la securitate alături de ofițerii germani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: atac terorist baze militare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri