Jurnalul.ro Ştiri Locale Ro-Alert la Vaslui: nivelul apei a atins cota de pericol. Pompierii ridică diguri cu saci de nisip

Ro-Alert la Vaslui: nivelul apei a atins cota de pericol. Pompierii ridică diguri cu saci de nisip

de Redacția Jurnalul    |   

După ce în aval de acumularea Mușata, nivelul apei a atins cota de pericol, în comuna Berezeni, județul Vaslui, se face, luni dimineața, un dig de compartimentare din circa 500 de saci încărcați cu nisip.

ISU Vaslui anunță că în aval de acumularea Mușata nivelul apei a atins cota de pericol. De asemenea, luni dimineață, începând cu ora 03:00, la același baraj a întrat în funcțiune descărcătorul de ape mari (înălțimea lamei deversante fiind de 49 de centimetri). În comuna Berezeni acționează 38 de pompieri militari, cu două camioane, două motopompe de mare capacitate și tot atâtea motopompe remorcabile.

Întrucât în zonă sunt șase case care ar putea fi în pericol, iar un podeț mai are o gardă de circa 80 de centimetri, pompierii vor executa un dig de compartimentare din circa 500 de saci încărcați cu nisip.

Ca o măsură suplimentară, Stația de pompare reversibilă (SPR4) Berezeni funcționează la capacitatea maximă, apa fiind deversată în râul Prut, informează ISU Vaslui.

În sprijinul pompierilor intervin 16 jandarmi vasluieni și un autocamion.

În zona aflată în pericol a fost transmis un mesaj Ro-Alert.

Mai multe localități din Vaslui și Iași sunt sub cod portocaliu de ploi torențiale până la ora 8.00. Se vor semnala ploi, iar cantitățile de apă vor depăși 30...35 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantități de 25...30 l/mp.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri