Jurnalul.ro Ştiri Social România și Bulgaria înființează un Comandament Regional pentru Forțe Speciale din zona Mării Negre

România și Bulgaria înființează un Comandament Regional pentru Forțe Speciale din zona Mării Negre

Ministrul Apărări, Angel Tîlvăr a semnat miercuri la Washington, în marja Summitului NATO, împreună cu omologul bulgar, un Memorandum de înțelegere privind înființarea Comandamentului Regional pentru Forțe Speciale din regiunea Mării Negre.

Potrivit unui comunicat al MApn; în elaborarea planurilor de apărare ale Alianței a fost identificată nevoia unor structuri de Comandă și Control (C2) în domeniul Forțelor pentru Operații Speciale (FOS) pentru regiunea Mării Negre, care să asigure sincronizarea eforturilor aliate în această regiune.

Astfel, cele două ministere ale apărării au decis constituirea unei structuri C2 FOS, care să reflecte interesele comune privind consolidarea securității în regiunea Mării Negre.

„Securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre sunt o prioritate a României și a Alianței. Astfel, alături de Bulgaria, vom constitui un element esențial pentru coordonarea Forțele Speciale aliate, consolidând astfel postura de descurajare și apărare a NATO”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

Dezvoltarea HQ R-SOCC este unul dintre proiectele concrete ale României privind consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic, contribuind totodată la creșterea relevanței regiunii Mării Negre, în context aliat, transmite Ministerul Apărării.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri