Jurnalul.ro Calendar Cea mai puternică rugăciune pentru Lăsatul Secului: credincioșii o rostesc pentru curățenia spirituală, la începutul postului Crăciunului

Cea mai puternică rugăciune pentru Lăsatul Secului: credincioșii o rostesc pentru curățenia spirituală, la începutul postului Crăciunului

de Andreea Tiron    |   

Rugăciunea are un rol important în viața creștinilor. În ziua de Lăsatul Secului se rostește de toată lumea, fiind importantă atât pentru iertarea păcatelor, cât și pentru curățarea spirituală necesară în perioade de post.

Lăsatul Secului este ziua care precede începerea Postului Crăciunului. Marchează începutul acestei perioade de post și pregătire spirituală. Este o vreme în care credincioșii sunt îndemnați să-și îndrepte atenția de la preocupările cotidiene și să se concentreze asupra aspectelor spirituale ale vieții lor înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului. În data de 14 noiembrie se spune o rugăciune importantă de către toți creștinii.

Rugăciunea care se spune de Lăsatul Secului

Potrivit spynews.ro, rugăciunea înainte de începerea postului are un rol foarte important și îi ajută pe creștini să se pregătească spiritual pentru perioada care urmează. Credincioșii își îndreaptă atenția către aspectele spirituale ale vieții lor și își exprimă dorința de a se apropia mai mult de Dumnezeu în timpul postului.

Poate fi și un act de confesiune și cerere de iertare. Se recunosc propriile greșeli și păcate și se roagă pentru a obține iertare și curățare spirituală înainte de a începe postul. Ce rugăciune se rostești în această zi.

”Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună­plă­cere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri