Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză Ucraina de otrăvirea soldaților în regiunea Zaporojie

Rusia acuză Ucraina de otrăvirea soldaților în regiunea Zaporojie

Ministerul rus al Apărării acuză Ucraina de otrăvirea unor soldați în regiunea Zaporojie. Instituția afirmă că mai mulți militari ruși au ajuns la uspital cu semne de otrăvire gravă pe 31 iulie, potrivit Sky News.

Testele au depistat toxina botulinică de tip B, în corpurile acestora.

„Cu privire la acuzațiile de terorism chimic față de regimul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Rusia pregătește dovezi justificative cu rezultatele tuturor analizelor”, a transmis Ministerul Apărării de la Moscova.

Instituția nu a precizat deocamdată câți soldați au avut de suferit sau care este starea lor în prezent. 

De cealaltă parte, un consilier al minisrului ucrainean de Interne a declarat că presupusa otrăvire ar fi putut fi cauzată de forțele rusești care au mâncat conserve de carne expirată.

Ministerul ucrainean al Apărării nu a comentat afirmația, dar consilierul ministrului de interne Anton Gerashchenko a scris pe Telegram.

”Ministerul rus al Apărării nu clarifică dacă otrăvirea ar fi putut fi cauzată de conserve de carne expirate, în care se găsește adesea toxina botulinică. Rațiile expirate au fost reclamate masiv de forțele de ocupație încă din primele zile ale invaziei Ucrainei”.

Subiecte în articol: Rusia ucraina toxina botulinica
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri