Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia îl acuză pe președintele CIO că încalcă principiile Jocurilor Olimpice

Rusia îl acuză pe președintele CIO că încalcă principiile Jocurilor Olimpice

Rusia l-a acuzat sâmbătă pe șeful Comitetului Internațional Olimpic (CIO) că a încălcat principiile Jocurilor Olimpice, sugerând că sportivilor ruși li s-ar putea permite să revină în competiții cu condiția să nu susțină invazia Ucrainei, informează Reuters.

„Principala sarcină a mișcării olimpice internaționale este de a oferi sportivilor acces egal la participarea la Jocurile Olimpice, indiferent de opiniile și religiile, tradițiile și cetățenia lor”, a declarat ministrul rus al Sportului Oleg Matytsin, citat de agențiile din Rusia. Acesta a mai spus că Rusia va continua să discute cu CIO și speră că acesta își va schimba poziția.

„Ultima declarație a lui Bach este contrară principiilor olimpice”, a spus el.

În februarie, CIO a emis îndrumări pentru a elimina din competiții sportivii din Rusia și Belarus.

Explicând modul de gândire al CIO, Bach a declarat pentru ziarul italian Corriere della Sera: „Nu este vorba neapărat de a avea neapărat Rusia înapoi. Este vorba despre a avea din nou în competiție sportivi cu pașaport rusesc, care nu susțin războiul. Acest război nu a fost declanșat de sportivii ruși”.

Rusiei i s-a interzis să concureze sub drapelul său sau să se cânte imnul său național ca pedeapsă pentru cazuri de dopaj.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: rusia la jocurile olimpice
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri