Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia lovește cinci gări din centrul și vestul Ucrainei

Rusia lovește cinci gări din centrul și vestul Ucrainei

Oleksandr Kamyshin, președintele Ukrzaliznytsia, compania feroviară de stat a Ucrainei,a declarat luni că forțele rusești au lovit cinci stații de cale ferată din centrul și vestul Ucrainei, potrivit CNN.

„Trupele rusești continuă să distrugă în mod sistematic infrastructura feroviară”, a spus el într-o declarație. „În această dimineață (luni - n.r.), în decurs de o oră, au fost lovite cinci gări din centrul și vestul Ucrainei”.

Kamyshin a declarat că cel puțin 16 trenuri de pasageri vor fi oprite.

El a adăugat că au existat victime, fără a oferi, însă, detalii.

Într-o declarație separată, Ukrzaliznytsia a transmis că nu a existat energie electrică pe liniile Shepetivka - Koziatyn, Zhmerynka - Koziatyn și Koziatyn - Fastiv, ceea ce a dus la întârzieri.

Maksym Kozytski, șeful administrației militare regionale din Lviv, a spus că un atac rusesc a avariat o gară din vestul Ucrainei.

„Astăzi, 25 aprilie, în jurul orei 08:30, în urma unui atac cu rachete, a avut loc o explozie la o substație a gării Krasne", a declarat el. „Unități ale Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență lucrează la fața locului să stingă incendiul".

Kozytski a declarat că nu există informații privind victimele în acest stadiu.

Potrivit lui Kozytski, una dintre armele care se apropiau a fost doborâtă de trupele de rachete antiaeriene ale Comandamentului aerian de Vest al forțelor aeriene ucrainene. El a precizat că rachetele au fost lansate în Ucraina dinspre sud-est, spunând că forțele rusești le-au lansat probabil de la bombardiere strategice.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri