Jurnalul.ro Sport Saga Nadal - Djokovic ajunge la ultimul episod la demonstrativul din Arabia Saudită

Saga Nadal - Djokovic ajunge la ultimul episod la demonstrativul din Arabia Saudită

de Redacția Jurnalul    |   

Istoria confruntărilor dintre Rafael Nadal și vechiul său rival Novak Djokovic își consumă duminică ultimul episod, înainte ca spaniolul să pună punct ilustrei sale cariere. Cei doi se se întâlnesc în finala mică a turneului demonstrativ Six Kings Slam din Arabia Saudită.

Nadal a pierdut cu 6-3, 6-3 în fața lui Carlos Alcaraz, joi, în semifinale, și va juca împotriva sârbului, care a fost învins cu 6-2, 6-7(0), 6-4 de Jannik Sinner.

Sinner, numărul unu mondial, îl va întâlni pe Alcaraz în finala de la Riyadh, unde învingătorul va lua acasă 6 milioane de dolari.

„Să-l am pe Novak în fața mea, este ca un lucru nostalgic”, a declarat Nadal reporterilor, citat de Reuters. „Am jucat mult unul împotriva celuilalt, așa că va fi distractiv să jucăm din nou în acest meci”.

Nadal, care și-a anunțat retragerea săptămâna trecută, l-a înfruntat pe Djokovic în 60 de meciuri - cele mai multe în tenisul masculin - și a triumfat de 29 de ori față de cele 31 ale sârbului.
Ultima dată când Nadal l-a înfruntat pe Djokovic, de 24 de ori campion de Grand Slam, a fost în turul al doilea al Jocurilor Olimpice de la Paris, unde a pierdut cu 6-1, 6-4.

Nadal, care a făcut echipă și cu Alcaraz la dublu masculin la Jocuri, ar putea face acest lucru din nou la Finala Cupei Davis de la Malaga din 19-24 noiembrie.

„Emoțional, sunt sigur că voi fi pregătit”, a declarat Nadal, în vârstă de 38 de ani. „Fizic și în ceea ce privește nivelul tenisului, mai este o lună de pregătire. Dacă nu mă simt pregătit pentru simplu, voi fi primul care va spune (asta) și să vedem dacă pot ajuta în vreun fel.”

Nadal a spus că Alcaraz se descurcă bine în carieră și nu are nevoie de prea multe sfaturi de la el.

„Are o echipă grozavă, o familie grozavă”, a adăugat el. „Se va descurca foarte bine cu ceea ce are. Învață tot timpul.

„Putem vedea că se dezvoltă în toate privințele. Dar, desigur, voi fi gata oricând va dori să mă cheme.”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri