Potrivit cumvaplace.ro, termenul coleslaw provine din limba olandeză, koolsla, adică salată de varză (kool – varză, iar sla – este o abreviere pentru salată). La sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea, coloniștii olandezi au dat năvală cu mic cu mare în New York, (atât de mulți încât orașul a fost numit inițial New Amsterdam). Și au adus cu ei și rețeta lor grozavă de salată de varză.
INGREDIENTE
-
1⁄2 varză albă
-
1⁄4 varză roșie
-
2 morcovi
-
200 g maioneză
-
2 linguri de zeamă de lămâie (sau oțet)
-
2 linguri de muștar
-
3 linguri de iaurt
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați cât mai fin varza și dați morcovul pe răzătoare. Noi am folosit robotul, așa că dacă-l folosiți și voi, veți câștiga mai mult timp.
- Amestecați maioneza cu muștarul, iaurtul, zeama de lămâie sau oțetul, sare și piper după gust.
- Adăugați amestecul de legume peste sosul cremos și amestecați.
- Puneți-o la rece măcar jumătate de oră înainte de a o mânca fie simplă, ca antreu, fie alături de o friptură sau într-un burger.