Jurnalul.ro Timp liber Culinar Salată de vinete cu dovlecel

Salată de vinete cu dovlecel

de Andreea Tiron    |   

Salata de vinete este preferata noastră și nu doar vara. Cu siguranță, fiecare dintre noi are în congelator câteva  punguțe cu vinete. Simplă sau cu maioneză, gustul salatei de vinete coapte e greu de egalat.

Potrivit cumvaplace.ro, câteodată îi mai adăugăm și puțin dovlecel fiert, să obținem o salată mai albă și… mai spornică. Dacă nu ați încercat acest truc până acum, vă lăsăm mai jos rețeta de salată de vinete cu dovlecel, poate o veți încerca!

INGREDIENTE

  • vinete măricele

  • 1 dovlecel

  • 1 ceapă mică

  • 100 ml ulei de floarea-soarelui

  • Zeamă de lămâie (opțional)

  • Sare

CUM SĂ FACEȚI

  • Coaceți vinetele pe flacără, le curățați și le lăsați la scurs.
  • Între timp, tăiați dovlecelul în cubulețe, pe care le puneți la fiert în apă cu sare, aproximativ 6-7 minute. Apoi le puneți la scurs, într-o sită.
  • Tocați vinetele, de preferat cu tocătorul de lemn, dacă-l aveți. Pasați dovleceii cu furculița și scurgeți cât mai bine apa.
  • Amestecați vinetele cu jumătate din cantitatea de dovlecei pasați. Dacă amestecul nu e foarte moale, mai adăugați o lingură de dovlecei. Condimentați cu sare și încorporați treptat uleiul, amestecând foarte bine. La final, puneți ceapa tocată fin și puțină zeamă de lămâie. Acoperiți salata și o dați la rece pentru 1-2 ore.
  • Noi am mâncat-o cu pâine de secară, roșii și încă puțină ceapă presărată deasupra. Să fie vară și în farfurie!

 

Subiecte în articol: salata vinete dovlecel
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri