Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie umanitară: Sălile de operație, complet scoase din funcțiune la cel mai mare spital din Gaza

Tragedie umanitară: Sălile de operație, complet scoase din funcțiune la cel mai mare spital din Gaza

de Redacția Jurnalul    |   

Niciuna dintre sălile de operație de la spitalul Al-Shifa din Gaza nu funcționează din cauza lipsei de electricitate, a declarat, duminică, directorul centrului medical pentru Al-Araby TV, transmite CNN.

„Sălile de operație sunt complet scoase din funcțiune, iar acum răniții vin la noi și nu le putem acorda decât primul ajutor”, a declarat Dr. Muhammad Abu Salmiya. „Cine are nevoie de operație moare, iar noi nu putem face nimic pentru el”.

Directorul spitalului a spus că personalul a încercat să mențină în viață copiii prematuri din spital după ce oxigenul s-a terminat.

„Acum sunt expuși, pentru că i-am scos din incubatoare. Îi înfășurăm în folie și punem apă caldă lângă ei pentru a-i putea încălzi”, a declarat Abu Salmiya.

Organizația Mondială a Sănătății a transmis că Al-Shifa a rămas fără curent electric timp de trei zile.

„Au fost trei zile fără electricitate, fără apă și cu un internet foarte slab, ceea ce a afectat grav capacitatea noastră de a oferi îngrijiri esențiale”, a scris directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe platforma de socializare X.

„În mod regretabil, spitalul nu mai funcționează ca spital”, a spus el.

Armata israeliană a anunțat că a pus duminică 300 de litri de combustibil la intrarea în complexul spitalului Al-Shifa.

Abu Salmiya, directorul spitalului, a declarat pentru Al-Araby TV că oficialii israelieni l-au sunat pentru a-i oferi combustibilul - despre care a spus că ar asigura energia necesară pentru a face să funcționeze generatoarele timp de doar treizeci de minute - dar că personalul a fost prea speriat pentru a merge să-l ia.

Hamas a respins acuzațiile potrivit cărora nu ar fi permis folosirea combustibilului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: spital gaza săli operație
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri