Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal la admiterea la Arhitectură! Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de control la Universitatea "Ion Mincu"

Scandal la admiterea la Arhitectură! Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de control la Universitatea "Ion Mincu"

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a trimis Corpul de control la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Capitală, în urma erorilor înregistrate la afişarea rezultatelor la admiterea la Facultatea de Arhitectură. Informaţia a fost confirmată joi pentru AGERPRES de reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Eroarea de procedură la afişarea rezultatelor la Arhitectură, care a afectat clasamentul candidaţilor, a stârnit nemulţumiri în rândul candidaţilor şi părinţilor acestora.

Reprezentanţii Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Capitală au anunţat în urmă cu o zi că a fost eliminată eroarea de procedură constatată la admiterea din acest an, iar clasamentul, rezultat în urma analizării contestaţiilor depuse, publicat marţi, reflectă ierarhia corectă a candidaţilor.

''În urma analizării contestaţiilor depuse pe 22 iulie, după afişarea rezultatelor concursului de admitere la Facultatea de Arhitectură, programul de studii Arhitectură în limba română, Comisia de contestaţii (...) a depistat o eroare de procedură privind transcrierea rezultatelor. Precizăm că nu este vorba de o eroare de notare nici a portofoliilor, nici a probei practice, ci doar de corelare a acestor note obţinute cu numele candidaţilor. În acest sens a fost emisă Rezoluţia Comisiei de contestaţii din data de 22.07.2024. În urma emiterii rezoluţiei, Comisia Tehnică de admitere, sub supravegherea Comisiei centrale de admitere, a refăcut clasamentul, verificând individual corectitudinea tuturor corelărilor între nota portofoliului, nota probei practice şi media Bacalaureatului pentru fiecare candidat înscris la toate programele de studiu ale UAUIM'', se preciza într-un comunicat al instituţiei de învăţământ superior.

Universitatea admite că a fost vorba de o eroare umană.

''La transcrierea rezultatelor în sistemul informatic, dintr-o eroare umană, codul unei planşe secretizate a fost consemnat de două ori, acest lucru decalând corelarea corectă dintre nota probei practice, nota portofoliului şi numele candidatului pentru unii candidaţi. În urma analizării contestaţiilor depuse, Comisia de contestaţii a depistat eroarea de procedură privind transcrierea, iar rezultatele concursului de admitere la programul de studii Arhitectură în limbă română, consemnate în liste, au fost afişate pe 23.07.2024. În urma verificărilor, Comisia Centrală de admitere s-a asigurat că situaţia este remediată în totalitate. Aşadar, erorile de transcriere au fost eliminate, iar mediile generale sunt atribuite corect candidaţilor'', susţineau reprezentanţii universităţii.

Anul acesta, la concursul de admitere la Facultatea de Arhitectură - programul de studii Arhitectură în limba română au participat 743 de candidaţi.

Sursa: AGERPRES

Subiecte în articol: scandal arhitectura corpul de control
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri