Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal pentru un afiș cu Elena Lasconi, amplasat ilegal pe un bloc din Sibiu

Scandal pentru un afiș cu Elena Lasconi, amplasat ilegal pe un bloc din Sibiu

de Redacția Jurnalul    |   

 Un banner al Elenei Lasconi ar putea fi dat jos de pe un bloc din municipiul Sibiu, prin decizia procurorului sau a judecătorului, după ce poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală in rem pentru amplasarea afişului, fără autorizaţie de construire, de către o agenţie de publicitate, în zona de protecţie a centrului istoric, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Elena Welter.

"La data de 13 august, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu, s-a înregistrat sesizarea Serviciului Public de Poliţie Locală Sibiu prin care se reclamă montarea unui banner pe calcanul unui imobil de pe Bulevardul General Vasile Milea, din municipiul Sibiu, fără autorizaţie de construire. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală in rem, care vizează săvârşirea infracţiunii de executarea de lucrări de construire fără autorizaţie, în conformitate cu prevederile articolului 24, litera a) din Legea nr. 50/1991R. Menţionăm că, în conformitate cu prevederile articolului 24 indice 1 din acelaşi act normativ, procurorul sau instanţa de judecată poate dispune, din oficiu sau la cerere, oprirea temporară a executării lucrărilor, pe tot parcursul procesului penal", a explicat reprezentanta IPJ Sibiu, Elena Welter.

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Municipiului Sibiu, Mirela Gligore, a precizat, pentru AGERPRES, că totul s-a aflat după ce o persoană a făcut o sesizare pe aplicaţia Sibiu City App.

"Primăria Sibiu nu a primit solicitare de autorizare şi nici nu a emis certificat de urbanism sau autorizaţie de construcţie sau de amplasament pentru utilizarea locaţiei menţionate în scopul publicităţii. În urma unei sesizări primite pe Sibiu City App în data de 6 august, Poliţia Locală - Compartimentul Disciplina în Construcţii a efectuat un control în teren în această locaţie şi a întocmit o notă de constatare în acest sens. Având în vedere că spaţiul se află în zona de protecţie a centrului istoric, iar nerespectarea legislaţiei în regimul construcţiilor şi amenajărilor în astfel de zone reprezintă o faptă penală, în data de 8 august Poliţia Locală a transmis Inspectoratului Judeţean de Poliţie o adresă de sesizare, IPJ fiind instituţia abilitată să ia măsuri în astfel de cazuri", a arătat Mirela Gligore.

Subiecte în articol: scandal afis elena lasconi sibiu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri