Jurnalul.ro Ştiri Educatie Scandalul pe transportul elevilor ajunge la Curtea Constituțională

Scandalul pe transportul elevilor ajunge la Curtea Constituțională

de Redacția Jurnalul    |   

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) anunță că se va judeca din nou cu Ministerul Educației la Curtea Constituțională, pe subiectul transportului elevilor, în urma sesizării CCR de către Curtea de Apel Constanța.

Potrivit asociației, vineri, Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat în dosarul dintre Asociația Elevilor și Ministerul Educației asupra ordinului de ministru ce reglementează sumele forfetare. Instanța a admis ridicarea unei excepții la Curtea Constituțională asupra OUG nr. 159/2022, ordonanță ce a blocat gratuitatea elevilor la transportul județean, au comunicat elevii.

Asociația de elevi mai susține că ordonanța a fost adoptată anterior pronunțării CCR pe un document cu text aproape identic, în scopul blocării efectelor deciziei Curții privind reintroducerea gratuității elevilor la transport. Ordonanța a fost adoptată în ciuda semnalelor venite din partea organizațiilor de elevi din țară, cu o săptămână înainte de pronunțarea CCR, fiind astfel vădit neconstituțională, este concluzia reprezentanților elevilor constănțeni.

„Este deja a doua oară când ajungem la Curtea Constituțională cu o ordonanță ce reglementează transportul elevilor. OUG nr. 159/2022 a fost adoptată într-un gest de sfidare față de Parlament, Constituție, și democrație, cu unicul scop de a bloca efectele Deciziei CCR nr. 16/2022. Guvernul trebuie să își asume, odată pentru totdeauna, faptul că legiferarea prin OUG a transportului elevilor a avut efecte dezastruoase, și să oprească acest cerc vicios”, a declarat Ariana Dudună, președintele AEC.

Ca urmare, asociția solicită ca elevii să beneficieze de transport gratuit, reglementat de către Parlament.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri