Jurnalul.ro Tech Gadget Schimbare MAJORA pentru Facebook Messenger. Utilizatorii vor putea trimite "MESAJE SECRETE"

Schimbare MAJORA pentru Facebook Messenger. Utilizatorii vor putea trimite "MESAJE SECRETE"

Facebook Messenger adauga o noua aplicatie de criptare mai buna prin care mesajele se autodistrug. Prin aceasta aplicatie, Facebook doreste ca mesajele private sa ramana intr-adevar private.

Compania a anuntat recent ca a construit o noua caracteristica din interiorul Messenger numita mesaje “secrete” sau conversatii private care sunt criptate de la cap la coada. Aceste mesaje vor fi stocate doar de catre emitator si receptor, si nu de serverele Facebook, potrivit sursei recode.net.

Hotararea de a introduce aceasta noua caracteristica a fost luata la doar cateva luni dupa ce agentiile guvernamentale si companiile tehnologice au intrat in viata privata a utilizatorilor. Agentiilor guvernamentale precum FBI-ul nu le place ideea de criptare cap-coada, deoarece aceasta produce un risc de securitate atunci cand este folosita de criminali. Pe de alta parte, utilizatorii si companiile tehnologice par sa iubeasca ideea, asa cum le place sa stie ca mesajele lor private sunt de fapt private.

Facebook spune ca va trebui sa activezi manual un chat secret pentru a functiona, deoarece Messenger este un dispozitiv cu care oamenii isi pot muta conversatiile de pe telefonul mobil pe laptop sau tableta. Deoarece mesajele care sunt criptate integral pot ramane doar pe dispozitivele pe care sunt livrate, un chat secret de pe telefon nu va fi accesibil prin Messenger de pe tableta.

Cum poti incepe o conversatie secreta?

Pentru a incepe o conversatie secreta, trebuie doar sa apesi pe numele prietenului in partea de sus a mesajului curent. Daca faci parte dintr-un  grup de testare pe Facebook, vei vedea o optiune numita “ Conversatie Secreta”.  Odata ce dai click pe ea, o noua conversatie se va deschide, cu un anunt in partea de sus care te informeaza ca chat-ul este criptat de la un capat la altul.

Caracteristica permite mesajelor sa se pastreze o anumita perioada de timp si este situata chiar langa campul de text. Aceasta ofera o lista verticala prin care ai posibilitatea sa selectezi cat timp doresti ca mesajul tau sa dureze inainte sa expire, variind de la 5 secunde pana la 6 ore.

Mesajele secrete vor rula la un grup de testare limitat pentru inceput, dar Facebook " se asteapta ca acest lucru sa fie la dispozitia tuturor utilizatorilor pana la sfarsitul verii ", a declarat un purtator de cuvant pentru techcrunch.com.

 

Subiecte în articol: facebook messenger criptare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri