Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimbări importante la vârful Renault. Cine va fi responsabil de performanțele grupului

Schimbări importante la vârful Renault. Cine va fi responsabil de performanțele grupului

Renault a anunţat numirea lui Nicolas Maure în funcția de vicepreşedinte executiv al grupului pentru redresarea performanţelor şi revenirea la un nivel satisfăcător de profitabilitate până în 2022. Acesta a fost director general la Automobile Dacia până în 2016.

"În strânsă colaborare cu mărcile şi totalitatea funcţiilor grupului,  va avea responsabilitatea de a propune şi superviza un plan de acţiune vizând pe de o parte o reducere semnificativă a costurilor fixe şi variabile, iar pe de altă parte generarea de venituri şi de lichidităţi" a informat noul CEO al grupului Renault, Luca de Meo.

Nicolas Maure s-a născut în 1960, a absolvit École centrale din Paris şi deţine un MBA la (1983) la Institutul European pentru Administrarea Afacerilor (INSEAD). El s-a alăturat grupului Renault în 2000.

În ianuarie 2014, Maure a devenit directorul general al Groupe Renault România şi director general al Automobile Dacia S.A. până în aprilie 2016. Apoi a fost numit preşedinte al constructorului auto rus AVTOVAZ.

De la 1 ianuarie 2018, Nicolas Maure a devenit director de operaţiuni pentru regiunea Eurasia la Groupe Renault.

Renault a anunţat un plan destinat reorganizării grupului în jurul mărcilor sale, pe care le va regrupa în patru unităţi de business: Renault, Dacia, Alpine şi New Mobility. 

Constructor de automobile din 1898, Grupul Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător însemnat pe piaţa auto europeană.

Subiecte în articol: Renault nicola maure Dacia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri