Jurnalul.ro Ştiri Observator Se vor ridica RESTRICȚIILE? Ministrul Sănătății: „Dacă ajungem la mai puțin de 900 de paturi ocupate la terapie intensivă, poate scăpăm de restricții”

Se vor ridica RESTRICȚIILE? Ministrul Sănătății: „Dacă ajungem la mai puțin de 900 de paturi ocupate la terapie intensivă, poate scăpăm de restricții”

Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că pentru a relaxa restricțiile în vigoare este nevoie ca numărul de paturi ocupate la ATI să scadă sub 900.

„Restricţiile vor fi relaxate în anumite condiţii şi trebuie să avem cel puţin doi paşi de relaxare. Vă dau un exemplu, care nu e un exemplu chiar imaginar, el a rezultat şi în urma discuţiilor cu diverşi colegi din zona de sănătate publică”, a explicat ministrul sănătății.

Purtarea măștii este recomandă în continuare în spațiile aglomerate 

Printre restricţiile ce ar putea fi ridicate, ministrul a menţionat utilizarea măştii în spaţii deschise, „vom recomanda în continuare ca masca să fie utilizată în spaţiile aglomerate, dar vom recomanda lucrul acesta, nu va mai fi o obligaţie”, sau alte relaxări care au impact direct asupra activităţii economice, cum ar fi renunţarea la limitele orare, accesul în marile magazine, în mall-uri, „unul dintre locurile predilecte în care românii îşi petrec weekend-ul”, sau mărirea limitei de ocupare în restaurante, săli de de spectacole de la 30% la 50%.

Subiecte în articol: alexandru rafila
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri