Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sezonul murăturilor. Cât costă legumele în piețe

Sezonul murăturilor. Cât costă legumele în piețe

Toamna este anotimpul recoltelor, când pământul ne oferă roadele sale. Este și timpul de preparare a conservelor de toamnă.

Mulți români aleg să le facă acasă deoarece sunt mai gustoase și mai ieftine, mai ales că prețul legumelor a crescut. Seceta provoacă scumpiri la alimente.

Gogoşarii se vând cu 10 lei kilogramul, castraveţii cu 12 lei, iar un kilogram de varză cu 6 lei. 

În același timp, un borcan de 800 de grame cu murături costă 25 de lei. 

"Pentru aceste trei borcane de muraturi am cheltuit in jur de 60 de lei. Borcanul acesta l-as cumpara din piață cu 50 de lei", spune Raisa Chitic, gospodină.

Murăturile oferă multe substanțe nutritive.

"Indiferent de metoda de conservare, murăturile pot face parte dintr-o dieta echilibrată, cu rol important pentru aparatul digestiv. ", spune Daniela Bălănucă,dietetician.

Varza se pune la murat pe 26 octombrie, de Sfântul Dumitru, pentru a avea timp să se acrească înainte de sărbătorile de iarnă, potrivit observatornews.ro.

 

Subiecte în articol: varza varza murata gogosari castraveti
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri