Pune într-un bol oțetul de orez, zahărul și sarea și amestecă-le bine, apoi încălzește amestecul până când zahărul este topit. Toarnă imediat acest lichid peste orezul fierbinte și amestecă delicat cu o spatulă, pentru a nu sfărâma boabele de orez. După omogenizare lasă orezul să se tempereze până când ajunge la temperatura camerei.
Curăță și taie peștele și legumele în fâșii subțiri și lungi, de aproximativ 1 cm lățime.
Pentru a forma sushi, așază o foaie de nori pe un suport de bambus, cu partea lucioasă în jos. Trece mâinile prin apă rece pentru a le umezi, evitând astfel lipirea orezului de mâini. Ia aproximativ un pumn de ore și întinde-l uniform pe foaia de nori. Lasă puțin spațiu liber la marginea de sus a foii, cam de 1-2 cm.
Întinde o linie subțire de wasabi pe mijlocul orezului, apoi așază fâșiile de pește și legume de-a lungul foii.
Unge cu apă marginea de nori lăsată liberă și rulează cu atenție. Folosește un suport de bambus pentru a obține o formă cilindrică, și presează ușor ingredientele pentru a le fixa bine. Rulează ingredientele în foaia de nori până când ajungi la capăt.
Pentru a porționa sushi-ul, folosește un cuțit bine ascuțit pe care îl treci prin apă rece și taie ruloul de sushi în bucăți egale, de aproximativ 2-3 cm lățime.
Se serveșe cu sos de soia și wasabi, notează hellotaste.ro.