Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep și Gabriela Ruse sunt calificate în turul secund în proba de dublu la Indian Wells

Simona Halep și Gabriela Ruse sunt calificate în turul secund în proba de dublu la Indian Wells

Perechea română alcătuită din jucătoarele Simona Halep și Gabriela Ruse s-a calificat joi noaptea în turul secund al probei de dublu feminin de la Masters-ul de tenis de la Indian Wells, învingând în primul tur echipa formată din croata Daria Jurak (37 ani) și slovena Andreja Klepac (35 ani).

Halep și Ruse au câștigat în două seturi, scor 7-5, 7-6 (7), meciul ce a durat o oră și 51 de minute.

A fost o partidă intensă pe care sportivele din România au început-o foarte bine, realizând două break-uri și conducând cu 3-0. Cuplul croato-sloven a revenit însă cu două rebreak-uri, ducând scorul până la 5-5, de unde Halep și Ruse au reușit din nou să câștige pe serviciul adversarelor, după care au închis setul la 7-5.

Setul secund a început cu cu Jurak și Klepac în prim plan, conducând cu 0-2. Halep și Ruse au recuperat și au pus un break avans, însă, la 5-4 și cu avantajul serviciului, cele româncele au ratat două mingi de meci și au fost egalate.

În tiebreak, Halep și Ruse și-au adjudecat setul și meciul, la a treia minge de meci a partidei.

În actul secund sportivele române se vor confrunta cu perechea cehă alcătuită din Marie Bouzkova și Lucie Hradecka.

Pentru prezența în al doilea act al turneului, Halep și Ruse vor fi recompensate cu 31.500 USD și 120 puncte WTA în clasamentul probei de dublu.

Tot joi seara, Irina Begu, care a făcut pereche pentru prima dată cu sportiva cehă Renata Voracova, a fost învinsă categoric în primul tur de cuplul americano/canadian alcătuit din Cori Gauff și Leylah Fernandez, scor 6-1, 6-1, după doar 53 de minute de joc.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: indian wells simona halep gabriela ruse
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri