Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Smochinele, fructele alcaline care previn bolile și ne ajută să slăbim

Smochinele, fructele alcaline care previn bolile și ne ajută să slăbim

Smochinele au fost apreciate de oameni din întreaga lume de-a lungul miilor de ani, fiind considerate simbol al păcii, fertilității și prosperității. Smochinul este cultivat încă din cele mai vechi timpuri, primele mențiuni referitoare la acest copac datând din vremea regelui sumerian Urukagina, în 2900 î.e.n.

Originar din Asia de Vest, pomul fructifer a fost adus în Europa, răspândindu-se în bazinul Mării Mediterane.

Smochinele proaspete sunt disponibile din iunie până în octombrie și ar trebui consumate atunci când sunt foarte coapte, deorece conțin o cantitate importantă de antioxidanți.  Se depozitează în frigider, unde pot fi păstrate pentru 2-3 zile.

Smochinele sunt extrem de sănătoase și deosebit de benefice în curele de slăbire. Sunt bogate în nutrienți, conținând vitamina A, vitamina C, vitaminele B1 și B3, celuloză, fier, sodiu, calciu, fosfor și magneziu.

Frunzele smochinelor au un conținut ridicat de flavonoizi și proprietăți antibacteriene și antifungice. În plus, sunt recomandate diabeticilor.

Potrivit healthyfoodhouse.com, ar trebui să consumăm smochine pentru că:

  • Îmbunătățesc digestia. Smochinele sunt bogate atât în fibre insolubile, care contribuie la menținerea unui tract digestiv sănătos, cât și în fibre solubile, care reglează și controlează nivelul zahărului din sânge.
  • Controlează tensiunea arterială. Smochinele sunt bogate în potasiu, micronutrient care contribuie la reglarea tensiunii arteriale.
  • Întăresc oasele. În mod surprinzător, aceste fructe abundă în calciu și fosfor, care ajută la întărirea oaselor.
  • Previn cancerul. Smochinele conțin fitochimicala benzaldehidă, care, potrivit cercetărilor medicilor, previne cancerul.
  • Previn anemia. Sunt fructe bogate în fier, mineral care previn anemia și ajută la formarea globulelor roșii.
  • Încetinesc procesul de îmbătrânire. Smochinele conțin antioxidanți care neutralizează efectul radicalilor liberi, responsabili pentru îmbătrânirea celulară.
  • Ne ajută să slăbim. Sunt bogate în fibre și conțin ficină, o enzima digestivă care transformă proteinele în aminoacizi. 
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri