Jurnalul.ro Ştiri Politică Socialiștii europeni îi cer lui Iohannis să respecte rezultatul alegerilor

Socialiștii europeni îi cer lui Iohannis să respecte rezultatul alegerilor

de Ion Alexandru11    |   

Președintele Grupului Socialiștilor și Democrașilor din Parlamentul European, Irtaxe Garcia Perez, îi cere lui Klaus Iohannis să respecte rezultatul alegerilor din 6 decembrie și să desemneze propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru.

“Ne așteptăm ca președintele României să acționeze în consecință în conformitate cu legile țării, să recunoască voința cetățenilor români și să permită partidului care a câștigat alegerile generale să desemneze un premier și să formeze o majoritate. Domnule președinte Iohannis, nu stați în calea democrației”, i-a transmis liderul Grupului S&D prepeduntelui României. 

De asemenea, tot ieri, Internaționala Socialistă, organizaţie, care reunește 143 de partide socialiste, social-democrate, laburiste de pe toate continentele, face apel la preşedintele Klaus Iohannis să respecte principiile democratice şi să permită PSD, partid care a câştigat alegerile, să formeze guvernul. Organizaţia internaţională critică şi conduita preşedintelui din timpul campaniei electorale, amintind de concluziile în acest sens prezentate și de OSCE. 

 

 

Subiecte în articol: Klaus Iohannis
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri