Jurnalul.ro Timp liber Culinar Somn gustos pregătit (rețete Ecaterinei Comșa)

Somn gustos pregătit (rețete Ecaterinei Comșa)

Nu vă așteptați să găsiți un asemenea preparat într-o carte de retete romanesti!... Exista un timp, însă, al rafinamentelor culinare, în casele înaltei societăți a marilor orașe. Astăzi, vă propun să rămânem la începutul veacului 20.

Atunci când Ecaterina Comșa așeza Craiova pe harta cărților de bucate esențiale din România. Și, dacă tot rămânem, chit că-i dimineață, să tragem... un pui de somn.

Plăcințele de post

Borș rusesc de post (rețetă de dincolo de Prut)

Nu, nu zic să dormiți, ci chiar să fiți foarte atenți la această rețetă domnească, pe care matroanele din Bănie o găteau pe la 1902, folosind, pentru a da gust bucatelor, vestita „ceapă de Ascalonia” sau șalotă, sau ceapă eșalotă, cu gust de... ceapă-mperecheată cu usturoi.

De la Ecaterina Comșa citire, rețeta zilei de azi este: Somn gustos pregătit. Hai că are și un nume îmbietor!

Fierbem somnul și în zeama lui.........

CItește mai departe rețeta de somn a Ecaterinei Comșa

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri