Are o istorie veche, se pare că a fost inventat în secolul 18 și nu oriunde, ci în Bologna, Italia. Modul de preparare nu este greu deloc, dar timpul de gătire nu este unul scurt. Dar chiar și așa, vedeți rețeta video și treceți ingredientele pe lista de cumpărături. Ar fi păcat să nu încercați rețeta! Iar dacă pregătiți o cantitate mai mare, puteți s-o congelați fără probleme.
INGREDIENTE
-
500 g carne tocată de vită
-
200 g bacon
-
650 g roșii tocate în suc propriu
-
1 ceapă albă
-
1⁄2 ceapă roșie
-
2 morcovi
-
2 cozi de țelină (le puteți înlocui cu apio, dacă le aveți)
-
2 caței de usturoi
-
1 linguriță de oregano uscat
-
2 frunze de dafin
-
2 linguri de pastă de tomate
-
1 ardei iute (opțional)
-
125 ml vin roșu
-
8 roșii cherry
-
1 linguriță de ulei de floarea-soarelui
-
Frunze de busuioc
-
Spaghete
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Într-un vas încăpător, de preferat cu capac, încingeți uleiul și rumeniți bacon-ul tăiat în cubulețe. După ce acesta a devenit auriu, reduceți focul și adăugați morcovii, ceapa, țelina, usturoiul pe care le-ați tăiat în prealabil. Amestecați și țineți pe foc 10 minute.
- Creșteți intensitatea focului și puneți carnea tocată, amestecând foarte bine.
- După ce carnea s-a rumenit ușor, adăugați roșiile, câteva frunze de busuioc, oregano, frunzele de dafin, pasta de tomate, ardeiul iute feliat (opțional), vinul și roșiile cherry tăiate în jumătăți, sare și piper. Amestecați, puneți capacul și lăsați să fiarbă o oră, amestecând din când în când.
- Noi am mâncat sosul Bolognese cu niște spaghete. Dar îl mai puteți alătura și unor cartofi copți sau fierți, unui orez simplu sau îl mai puteți folosi pentru o lasagna delicioasă.
REȚETĂ VIDEO
Spaghete sos Bolognese