Jurnalul.ro Ştiri Locale Spectacol de la Filarmonica din Sibiu boicotat de greviști

Spectacol de la Filarmonica din Sibiu boicotat de greviști

de Redacția Jurnalul    |   

Sindicaliștii de la Filarmonica din Sibiu, care reprezintă circa 40% din membrii orchestrei, continuă grevele de avertisment.

A cincea grevă de avertisment a avut loc, joi, iar concertul a fost anulat, astfel că spectatorii s-au văzut nevoiți să plece acasă. 

Anterior, conducerea Filarmonicii a schimbat orele concertelor precedente, astfel încât grevele anterioare nu au afectat publicul.

Însă joi, 14 martie 2024, conducerea Filarmonicii nu a mai schimbat ora la care era programat concertul.

”După atâtea gesturi de conciliere, instituția, majoritatea angajaților și conducerea Filarmonicii nu mai tolerează un astfel de comportament lipsit de responsabilitate: prima grevă (15 minute) – de la ora 20.00; a doua grevă (15 minute) – de la ora 19.00; a treia grevă (2 ore) – de la ora 19.00; a patra grevă (2 ore) – de la ora 19.00; a cincea grevă (2 ore) de la ora 18:30. Acest comportament dovedește lipsă de respect pentru toată lumea și o batjocură la adresa colegilor și, în primul rând, a publicului. Dacă cei 64% dintre angajații neafiliați la sindicat nu vor putea să își exercite dreptul la muncă din cauza faptului că o parte dintre muzicieni nu vor cânta de la ora 19:00, instituția va acționa în instanță împotriva tuturor celor care întreprind acțiuni neconforme cu legea”, a transmis managerul Cristian Lupeș.


Decizia sindicaliștilor de a face o nouă grevă de avertisment a rămas neschimbată, în pofida faptului că acțiunea acestora ar aduce un prejudiciu mare publicului, adicăcelor care au plătit bilete și abonamente ca să vadă un concert.
Toată orchestra a intrat pe scenă la 19:00. Acordajul nu s-a putut face la cererea concert maestrului. Orchestra a refuzat să dea nota “la”, iar în aceste condiții personalul administrativ a comunicat publicului incapacitatea de a susține concertul și modalitatea de a-și recupera banii. Artiștii care nu au participat la grevă au părăsit scena.

Același gest l-au făcut după câteva minute și spectatorii au trebuit să părăsească sala, potrivit oradesibiu.ro.

Subiecte în articol: filarmonica sibiu greva
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri