Jurnalul.ro Cultură Spectacolul ROMANIAN PSYCHO la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Teatru și Film „Săptămâna Comediei” Brașov

Spectacolul ROMANIAN PSYCHO la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Teatru și Film „Săptămâna Comediei” Brașov

de Magdalena Popa Buluc    |   

Teatrul Național din Timișoara a fost invitat să participe cu spectacolul ROMANIAN PSYCHO la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Teatru și Film „Săptămâna Comediei” Brașov. Spectacolul Teatrului Național din Timișoara va fi prezentat pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu” duminică, 7 iulie 2024, de la ora 19. 

Spectacolul ROMANIAN PSYCHO  este scris, regizat și interpretat de Florin Piersic jr, scenografia fiind semnată de Tudor Prodan. Actorul a luat ca punct de plecare noua realitate a ședințelor de terapie on-line, aducând pe scenă o lume pe cât de apropiată, pe atât de surprinzătoare.  Dincolo de hohotul de râs, spectacolul ROMANIAN PSYCHO deschide o temă de reflecție profundă despre o realitate simptomatică. Totodată, spectacolul este o mostră de virtuozitate care, într-un pseudo-dialog și a unui fals spațiu de siguranță, ne pune față în față cu nevrozele, cu locurile comune, cu ridicolul și, fără îndoială, cu latura comică, satirică a unei societăți din care, în fond, face parte fiecare spectator.

Festivalul Național de Teatru și Film „Săptămâna Comediei” este conceput ca principală sărbătoare estivală a Brașovului, fiind organizat în formula de festival – concurs. Spectacolul ROMANIAN PSYCHO închide acest prestigios eveniment, fiind  invitat în afara competiției, ca spectacol de gală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri